За нас

Детска млечна кухня „Слънце”

ДМК  Слънце  е специализирана детска  кухня в Пловдив. Нашето желание и цел е да осигурим на децата Ви здравословна храна, съобразена с изискванията и наредбите отнасящи се към детскотo хранене.

Правилното и пълноценното хранене на децата е основен приоритет на Детска кухня „ Слънце ” и е от първостепенно значение за растящият детски организъм. Имайки предвид интензивността на този процес и неговото правилно протичане, нашата цел е да доставим с приготвянето на питателна храна, всички необходими хранителни и енергийни вещества. Значението на качествената детска храна е не само да има градивна, енергийна, и стимулираща функция, а и да бъде директен дразнител на вкусовите, обонятелни и зрителни възприятия на детето.

Менюто, което предлагаме е съобразено с нагласата на хранителния апарат на детето от кашева и млечна храна с фина консистенция, към по-разнообразни храни от животински и растителен произход. Ястията са подбрани от “Сборник рецепти и ръководство за здравословно хранене на деца от 0 до 3г. ” Изд. Арбилис 2013. Сборникът е одобрен от Министерство на здравеопазването с писмо №74-01-106 от 05.09.2013г. като ръководство за внедряване на здравословните принципи в организираното хранене на децата до 3-годишна възраст. Продуктите, от които се приготвя тази храна са от най-високо качество с висока биологична стойност. Балансирани са по витаминен, белтъчен, аминокиселинен и въглехидратен състав и отговарят на всички изисквания за правилно хранене, определени от Института по хранене в България.

Технологията на приготвяне се спазва стриктно, като се обръща внимание ястията да са приемливи и смилаеми за организма на детето и да имат вкусови качества, отговарящи на възрастта им. Огромно внимание обръщаме на хигиенните изисквания при приготвяне на детската храна, като стриктно се спазват указанията на Министерството на здравеопазването за дезинфекция и стерилизация. Храната се доставя в опаковки за еднократна употреба, които отговарят на европейските изисквания за транспорт и съхранение на прясно приготвена храна. Разполагаме със сертификат за качество НАССР и изпълняваме изискванията на тази програма.

Подбрали сме за свои партньори фирми – доставчици и производители на продукти с най-високо качество, сертифицирани по БДС и притежаващи всички хранителни и вкусови качества, необходими за правилното и здравословно хранене на Вашите деца. В ранна детска възраст, когато растежът и развитието са по-интензивни, правилното хранене е изключително важно. Съответните хранителни режими не само осигуряват нормално развитие на децата, но и ги предпазват от различни заболявания и затлъстяване.

Нашата цел е да бъдем детска кухня, осигуряваща пълноценна, здравословна храна за деца от 1 до 3 годинки, доставена по най-удобния и практичен за клиентите ни начин.

Разрешително

Детска кухня Слънце  има разрешение за работа № 14269 издадено от БАБХ – Пловдив. Ние изпълняваме програма HАCСР, която включва добри производствени практики за контрол и самоконтрол на храните и целия производствен процес, с цел преодоляване на всички рискове, свързани с безопасността на храните.
Enable Notifications OK No thanks